La historia escrita os engaña

original en CATALÀ més avall>

Este dictado me sorprendió gratamente. Llevaba poco tiempo transcribiendo las voces que en cuanto me despertaba ya se activaban y corría a por el bolígrafo,! aún no sabía cómo las podía ‘apagar’ o ‘encender’ a voluntad. Incluso las grababa en el el móvil mientras conducía, a fin de conservar los dictados, tan poderosos se manifestaban. Después de días redactando aspectos muy complejos de la realidad lumínica, de repente, una voz me hablaba de manera sencilla.

Apenas empezaba a comprender que ésta se ponía en marcha a partir de las preguntas que yo lanzaba desde mi consciente distraído, o desde mi inconsciente pidiendo recibir la luz del día. Yo la dejaba fluir, aprendía mucho.

 

De camino a Cadaqués me perdí y terminé cruzando una calle de un pueblo que se llamaba ‘Calle de la Reina Sibil.la’. Y, como no creo en casualidades, una lucecita se encendió cuando me preguntaba quién sería? qué era una Sibila?

La voz suele desgranarse palabra tras palabra. A menudo no sé que estoy escribiendo, tengo que leerlo después y recapitular el mensaje. A menudo la voz viene acompañada de un sonido, y un ritmo preña el dictado que, tome forma narrativa o de poema, lo cuadra. El corazón se me ensancha y mientras trabajo veo por dentro, veo escenas humanas, rayos de color y formas atravesándome.

 Mujeres de conocimiento

– Esta tarde palpo el miedo y veo, observando el infinito, la sombra de la mujer que me ha parido. Pido descanso, y adentrarme por la llama regalada que me acompaña encendida en noches como ésta… La voz se aclara para recitarme algo en un tono que reclama ser oído antes que despunte e Alba.

La historia escrita no guarda la memoria de aquellos que fueron condenados a la hoguera por los rebeldes, bichos feroces que dominaron con sus tinieblas a los hombres iluminados. Los pobres desgraciados que conservaron la luz en el seno de las comunidades fueron silenciados por las hordas de hombres armados, aquellos que eran instrumento de los que lucían su espada bajo la máscara del dinero.

La historia escrita os engaña sobre el verdadero poder de la llama ardiente del conocimiento. Y estas alturas os tenéis de reinventar, buscando sus raíces en las madrigueras de aquellas ovejas que siguieron los pasos de los que enseñaban sin mostrar sus dientes, o sea, que se mantuvieron ocultos a la mirada de los jefes que controlaban los pueblos, a los que aparentemente obedecían.

Eran hombres y mujeres de la Edad Media y mucho más tempranos, de antes de cuando las ruedas surcaran los caminos y construyéramos las vallas y propiedades de las familias pudientes. Hombres y mujeres, y sobre todo estas últimas, que cultivaban la magia del Sol naciente en los corazones y las almas de todo lo viviente. Ellas demostraban tales poderes que la Naturaleza obedecía bajo su mando. El agua brotaba de las fuentes de su saber y, si se les pedía consejo, amañaban las hierbas y los caldos calientes para curar y restaurar los cuerpos y sus almas, depurándolos las de las desgracias, o acompañaban los responsorios entre hombres y mujeres, sosteniendo el espejo hacia las estrellas para mejor orientar los pasos de la gente.

 Eran presumidas y les gustaba el canto de los pájaros de quienes leían sus mensajes llegados de otros parajes, de más allá de las tierras que pisaban, de más allá de los cielos, de las hermanas galácticas que en todo momento las guiaban y entrenaban en sus artes mágicas.

Un día te presentaré alguna de estas mujeres, parientes reconocidas por el sistema de fuerzas que te damos entendimiento y palabras para ir creciendo, y a la gente te permiten ayudar y embelesar con tu canto excelente. (…) Fortià -por donde pasaste ayer, y conectaste con la rosa de los vientos que te hace hermosa y crujiente, preguntándote por tus compañeras de convento- era quizás uno de los parajes donde la gente de este tipo se reunía, bajo pena de muerte si eran descubiertas por la Iglesia de aquella época. 1486 y 1739 son fechas fúnebres de venganzas y desastres para aquellas mujeres, pilastras del conocimiento. Hablarás de ellas y repondràs sus almas en un lecho de rosas de adviento[1].

Gracias amiga nuestra por escucharnos y abrazarnos en todo momento. Paz a los hombres y mujeres de clara mente y corazón abierto al viento.

27-3-2016, Cadaqués (Libreta V -2016)

 

[1] El adviento es un término heredado por la Iglesia, dura 22 ó 28 días, un ciclo lunar completo antes no llega el solsticio invernal, la Navidad. Es un tiempo de preparación, de recodificación o reprogramación para la admisión de la luz, de la claridad de un nuevo objetivo, y se premonitza la venida de Cristo que coincide con el portal estelar que se abre durante el cambio de estaciones. Se hacía ayunas y se recogían ramas de pino albar para hacer una corona que sostenía 4 velas, una por cada domingo antes de la celebración: el color morado o violeta que llevaban los curas se cambiaba el rosa el 3er domingo, antes de la ‘llegada de la llama. Nota de la autora.

 

La història escrita us enganya

Aquest dictat em va sorprendre gratament. Portava poc temps transcribint les veus que tant bon punt em depertava ja s’activaven i corria a cercar el bolígraf, no savia encara com les podia ‘apagar’ o ‘encendre’ a voluntat. Fins i tot les gravava al mòbil mentre conduïa, per tal de conservar els dicats, de tant poderoses que es manifestaven. Després de dies redactant aspectes molt complexes de la realitat limínica, de repent, una veu em parlava d’una manera planera.

 Tot just començava a comprendre que aquesta s’engegava a partir de les preguntes que llançava des del meu conscient distret, i des del meu inconscient que demanava rebre la llum del dia. Jo la deixava fluir, aprenia molt.

De camí a Cadaqués em vaig perdre i vaig acabar creuant pel carrer d’un poble que es deia ‘Carrer de la Reina Sibil.la’. Com que no crec amb es casualitats una llumeta es va encendre, i em devia preguntar quí era? què era una Sibil.la?

La veu es desgrana paraula rera paraula. Sovint no sé què estic escrivint, he de llegir-ho encabat i recapitular el missatge. Sovint la veu vé acompanyada d’un so, i un ritme prenya la dictada que, prengui forma narrativa o de poema, quadra. El cor se m’aixampla i la tinta s’escampa línia rera línia mentre hi veig per dintre, veig escenes humanes, raigs de color i formes atravesant-me.

 ‘les dones de coneixement’ 

– Aquesta tarda fa basarda i he vist, tot guaitant l’infinit, l’ombra de la dona que m’ha parit. Demano un descans, i endinsar-me per la flama regalada que m’acompanya encesa per passar nits com aquesta… La veu es fa clara i recita el desastre, insisteix que l’escolti abans no despunti l’Alba.

– La història escrita no guarda la memòria d’aquells que foren condemnats a la foguera pels rebels, cuques feres que dominaren amb les seves tenebres als homes il.luminats. Els pobres desgraciats que conservaren la llum dins les comunitats foren silenciats per les hordes dels homes armats que eren instrument dels que lluïen espasa sota la màscara del diner.

La història escrita us enganya sobre el veritable poder de la flama ardent del coneixement. I hores d’ara us heu de reinventar, tot cercant les vostres arrels en els caus d’aquelles ovelles que continuaren les passes dels que ensenyaven sense mostrar les dents, és a dir, que es mantenien ocults a la mirada dels caps que controlaven els pobles, als qui aparentment obeïen.

Eren homes i dones de l’Edat Mitjana i molt més primerencs, d’abans que les rodes solquéssin els camins i construíssim les tanques i les propietats de les famílies pudents. Homes i dones, i sobretot aquestes darreres, que conreaven la màgia del sol naixent en els cors i les ànimes de tot el vivent. Elles demostraven tals poders que la Natura obeïa sota el seu comandament. L’aigua brollava de les fonts dels seu saber i, si se’ls demanava consell, amanyaven les herbes i els caldos calents per guarir i restaurar els cossos i les seves ànimes, depurant-les de les desgràcies, o acompanyaven els responsoris entre homes i dones, tot sostenint el mirall cap a les estrelles per millor orientar les passes de la gent.

Eren presumides i els agradava el cant dels ocells dels qui llegien els seus missatges arribats d’altres paratges, de més enllà de les terres que trepitjaven, de més enllà dels cels, de les germanes galàctiques que en tot moment les guiaven i entrenaven en les seves arts màgiques.

Un dia et presentaré alguna d’aquestes dones, parentes reconegudes pel sistema de forces que et donem enteniment i paraules per anar creixent, i a la gent et permeten ajudar i embelesar amb el teu cant excel.lent. (…)  Fortià -per on ahir has passat i has connectat amb la rosa dels vents que et fa hermosa i cruixent, tot preguntant-te per les teves companyes de convent- n’era potser un dels paratges on la gent d’aquesta mena es reunia, sota pena de mort si eren descobertes per l’Església d’aquella època. 1486 i 1739 són dates fúnebres de revenges i desastres per aquelles dones, pilastres del coneixement. Tu en parlaràs i repondràs les seves ànimes en un llit de roses d’advent.[1]

Gràcies amiga nostra per escoltar-nos i abraçar-nos en tot moment. Pau als homes i dones de clara ment i cor obert al vent.

27-3-2016, Cadaqués (Llibreta V -2016)

 

[1] L’advent és un terme heretat per l’Església, dura 22 ò 28 dies, un cicle llunar complert abans no arriba el solstici hivernal, el Nadal. És un temps de preparació, de recodificació o reprogramació per a l’admisió de la llum, de la claredat d’un nou objectiu, i es premonitza la vinguda de Crist que coincideix amb el portal estelar que s’obra durant el canvi d’estacions. Es feia dejú i es recollien branques de pi albar per fer una corona que sostenia 4 espelmes, una per cada diumenge abans de la cel.lebració: el color morat o violeta que duien els capellans es canviava al rosa el 3er diumenge, abans de l’arrivada de la flama. Nota de l’autora.

no és permesa la reproducción d’aquesta imatge i texte ni d’un sola frase sense el mes permis // no está permitida la reproducción de esta imagen y este  texto o de una sola de sus frases sin mi permiso